Selasa, 5 Mac 2013

will you marry me page 2


‘Aryan,nak pergi  mana malam-malam buta ni.Aryan kan baru balik takkan  nak  keluar da?tak penat ke?’.soal Tan Sri Rizman apabila ternampak anak lelakinya itu bergegas keluar.
‘ala daddy,Aryan  nak pergi jumpa kawan-kawan.Aryan kan da lama tak balik.Tu la yang Aryan exited sangat nak jumap diaorang.’
Tan Sri Rizman faham sangat dengan perangai anak sulungnya itu.Semamngnya anak sulungnya itu seorang yang suka berfoya-foya dengan rakan-rakannya.tapi  perangai Aryan tidak pernah memburukan namanya kerana Aryan seorang yang sangat berhati-hati dan mementingkan nama baik ayahnya.Sebab itu,Tan Sri Rizman tidak begitu risau sangat akan anak sulungnya itu. ‘yelah,tapi jangan balik lambat sangat,esok  daddy nak Aryan ikut daddy pergi pejabat’.Tan Sri Rizman memikirkan yang sudah sampai  masanya Rivera Holding dipimpin oleh satu-satunya anak lelakinya itu.
‘ala daddy,Aryan kan baru je balik Malaysia,tak kan daddy nak suruh Aryan terus kerja.bagilah Aryan rehat-rehat dulu daddy’.Rungut Aryan.dia baru saja menjejakan kaki di bumi Malaysia setelah enam tahun menetap di Eropah.dia mahu berseronok bersama rakan-rakanya dulu sebelum memulakan kerjanya.
‘baiklah,daddy bagi Aryan seminggu untuk rehat.selepas itu Aryan kena mula berkerja di syarikat daddy’.putus Tan Sri Iskandar.
thanks daddy,okey la.Aryan keluar dulu ek.’            Pada pagi yang indah ini,Tan Sri Rizman sudah pergi ke pejabatnya.Maya Lestary baru selesai mandi.dia menyiapakan dirinya untuk keluar menemui rakan-rakanya.Maya megenakan blaus pink paras lutut dan sedikit mekup.rambutnya pula disikat rapi dan dilepaskan  saja.dia meneliti dirinya di cermin.Maya Lestary sememanganya merpesonakan sesiapa sahaja yang melihatnya.dia tersenyum puas melihat dirinya.dia mencapai beg tangannya dan melangkah tangga turun kebawah.Maya memerhati sekeliling.suasana di villa mewah itu sungguh sunyi.dia menuju ke meja makan untuk bersarapan.dia menarik kerusi dan duduk.Mak Timah muncul dengan membawa nasi goreng da menghidangkan untuk Maya.
‘Mak Timah,Maya tak nak makan makanan macam ni la waktu pagi,makanan ni berat dan berminyak’.komen Maya Lestary.
‘maaf cik Maya,Mak Timah tak tahu yang cik Maya tidak suka nasi goreng.’balas mak Timah.setahunya dulu Maya sangat gemar makan nasi goreng buatannya.mungkin Maya telah ubah seleranya,maklumlah sudah enam tahun Maya menetap di Eropah.
‘tak pela mak Timah,Maya makan kat luar jela.ni daddy dengan abang Ryan mana?tak nampak pun?’soal Maya.
‘oh,tuan pagi-pagi lagi dia da keluar ke pejabat.Encik Aryan tak bangun lagi.semalam dia pulang lewat’.jawab Mak Timah.
‘urmmm…tak pelah Mak Timah,Maya nak keluar…nanti kalau daddy atau abang tanya,cakap Maya pegi jumpa kawan’.
‘baiklah cik Maya’.jawab Mak Timah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan